www.gardenartsociety.fi - email: puutarhataiteen.seura(at)gmail.com

DEVEPARK-logo

Matka suomalaisiin puutarhoihin

Varsinais-Suomessa ja Hämeessä risteilevä puutarhamatkapolku on osa kolmivuotista DEVEPARK-hanketta. Hankkeen tavoitteena on hoitaa ja kehittää Varsinais-Suomessa ja Hämeessä sekä Virossa sijaitsevia historiallisia puistoja ja puutarhoja. Suomessa hankkeesta vastaa reitin osalta Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma. Yhteistyökumppanina ja sivujen hallinnoijana toimii Puutarhataiteen seura.

Puutarhamatkailureittiin kuuluu kahdeksantoista laaja-alaista ja edustavaa puistoa ja puutarhaa. Valittujen kohteiden välillä on matkaa korkeintaan kahdeksankymmentä kilometriä ja kokonaispituus on noin kahdeksansataa kilometriä. Puutarhamatkailureitin voi kiertää joko kohde kerrallaan tai kokonaisena reittinä. Koko kierrokseen on hyvä varata viidestä seitsemään päivää. Reitin varrella sijaitsee myös taimimyymälöitä sekä maatilamatkailukohteita. Sivustolta löytyy joka puutarhasta ja puistosta lyhyt kuvaus, josta selviää sijainti, omistussuhde, maksullisuus/maksuttomuus sekä muita käytännön tietoja.

Puutarhamatkailulla tarkoitetaan matkailua, joka kohdistuu puistoihin tai puutarhoihin. Suomessa puutarhamatkailu on yleensä suuntautunut ulkomaille ja usein oman kotimaan nähtävyydet ovat jääneet toiseksi Matkailu voi kuitenkin olla yhtä lailla tutustumista oman kotimaan tuntemattomiin kohteisiin.

Suomalaiset puutarhakohteet liittyvät pääasiassa kartanoihin, huviloihin ja ruukkeihin. Lisänä ovat tieteelliset puutarhat, jotka tarjoavat myös koulutusta elämyksien rinnalle. Kansalliset kaupunkipuistot tulevat jatkossa olemaan suosittuja puutarhamatkailun kohteita.

Palaute sähköpostitse: professori Maunu Häyrynen, mauhay(a)utu.fi


Puutarhamatkailu-symbolit

Vastuuvapauslauseke: Tällä www-sivustolla julkaistu aineisto edustaa julkaisijan näkemyksiä. The Central Baltic INTERREG IV A Programme 2007-2013 -ohjelman hallintoviranomainen ei vastaa sivujen sisällöstä.

6.4.2011: TIEDOTE: Matka suomalaisiin puutarhoihin

14.-18.6.2010: Historiallisten puutarhojen ja puistojen inventointikoulutus Turussa

 

päivitetty 6.4.2011