www.gardenartsociety.fi - email: puutarhataiteen.seura(at)gmail.com

kosmos

AJANKOHTAISTA:


PUUTARHATAITEEN SEURAN SYYSRETKI AINOLAAN LAUANTAINA 17.9.2022

Opastettu kierros Ainolan puutarhassa lauantaina 17.9.2022 klo 12:00

Ainola oli säveltäjä Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä koti vuodesta 1904 vuoteen 1969. Tutustumme Aino Sibeliuksen tekemään puutarhaan museonjohtaja Julia Donnerin johdolla. Puutarhaa viljeltiin hyötypuutarhana 1960-luvun lopulle asti. Museon avauduttua 1974 puutarhasta muokattiin museon toimintaa tukeva kokonaisuus. 2020-luvulla puutarhan osuutta museotoiminnassa on kehitetty edelleen.

Puutarhaopastuksen jälkeen voit halutessasi tutustua museoon. Sisäänpääsy museolipulla tai museokortilla. Myös museon pihapiirissä oleva Kahvila Aulis on avoinna.

Ainolaan pääset kätevästi R-junalla Helsingin ja Riihimäen suunnista. Aikataulutiedot vr.fi. Ainolan seisakkeelta on museolle noin 15 minuutin kävelymatka. Museon edessä on suuri parkkipaikka omalla autolla liikkuville.

Kävelyreitin kesto on noin tunti, ja reittiä päivitetään tarvittaessa säätilan mukaan ja meillä on käytössä myös sisätila. Suosittelemme kuitenkin sään mukaista varustusta retken ulkona tehtäville osuuksille.

Tavataan Ainolan portilla klo 12:00.

Lämpimästi tervetuloa!


MENNEITÄ TAPAHTUMIA JA ILMOITUKSIA:


PUUTARHATAITEEN SEURAN KEVÄTRETKI JA 25-VUOTISJUHLAPÄIVÄ 18.5.2022
- Suomenlinnan rakennettu, istutettu (ja tällä hetkellä myllätty!) maisema-

Puutarhataiteen seura teki aurinkoisessa säässä kevätretken ja juhlisti seuran 25-vuotista tavivalta Suomenlinnassa. Retkellä nautittiin pienimuotoisia tarjoiluja ja kuultiin opastusta.

RETKEN KUTSUKIRJE (pdf)2022 KEVÄTKOKOUS


22.11.21 SYYSKOKOUS

Seuran syyskokous pidettiin Kaisaniemen kasvi- tieteellisen puutarhan kahvilassa. Kokouksen jälkeen maisema-arkkitehti Mathias Wahlberg kertoi Paikkarin torpan ympäristön maisemahistoriaselvityksestä. Paikkarin torppa on Elias Lönnrotin synnyinkoti ja hyvä esimerkki 1800-luvun alkupuolen maaseudun käsityöläisten elinympäristöstä. 1900-luvun alkupuolella rakennettu vahtimestarin asunto ja majatalo täydentävät museokokonaisuutta. Alueen pitkäjänteinen hoito on tuottanut tulosta, sillä iso osa alueesta on nykyään luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi perinnebiotoopiksi.


22.11.21 SYYSKOKOUS

Seuran syyskokous pidettiin Kaisaniemen kasvi- tieteellisen puutarhan kahvilassa. Kokouksen jälkeen maisema-arkkitehti Mathias Wahlberg kertoi Paikkarin torpan ympäristön maisemahistoriaselvityksestä. Paikkarin torppa on Elias Lönnrotin synnyinkoti ja hyvä esimerkki 1800-luvun alkupuolen maaseudun käsityöläisten elinympäristöstä. 1900-luvun alkupuolella rakennettu vahtimestarin asunto ja majatalo täydentävät museokokonaisuutta. Alueen pitkäjänteinen hoito on tuottanut tulosta, sillä iso osa alueesta on nykyään luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi perinnebiotoopiksi.


28.8.21 RETKI LAHDEN SEUDULLE

Seura järjesti retken Urajärven kartanoon ja kartanon puistoon lauantaina 28.8.2021. Lue lisää ekskursiot-välilehdeltä.


29.9.2020, VUOSIKOKOUS

Seuran vuosikokous 2020 järjestettiin Zoom-kokouksena 29.9.2020


26.9.2019 PUUTARHA- JA KULTTUURIRETKI TALLINNAAN

Retken kuulumiset päivitetään tälle sivulle myöhemmin.


5.6.2019 LAPINLAHDEN SAIRAALAN PUISTO

Puutarhataiteen seura järjesti keskiviikkona 5.6. iltapäiväretken Lapinlahden sairaalan puistoon.

Lapinlahden sairaala on Suomen vanhin mielisairaalaa ja sitä ympäröi kulttuurihistoriallisesti arvokas puistoalue. Sekä sairaalan päärakennus että puisto ovat asemakaavalla suojeltuja. Alueen rakennusten uudesta käytöstä käynnistettiin keväällä 2019 ideakilpailu, jonka pohjalta työstetään kaavamuutos, joka mahdollisesti väljentää suojelua ja uhkaa näin hienon ympäristökokonaisuuden säilymistä.

Lisätietoa Lapinlahden sairaala-alueen tilanteesta:
http://lapinlahdenlahde.fi/fi/40310-2/
https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutiset/2019-01-04/lapinlahden-sairaala-alueen-rakennusten-ideakilpailu-alkoi/


12.6.2019 HAAGAN RODOPUISTO

Keskiviikkona 12.6. klo 16.00 alkaen tutustuimme Haagan Alppiruusupuistoon. Retki oli alppiruusujen kukinta-aikaan, jolloin puisto on hienoimmillaan. Oppaanamme toimi professori Peter Tigerstedt.

Alppiruusupuisto sijaitsee Etelä-Haagassa, Laajasuontien loppupäässä, Paatsamatien risteystä vastapäätä. Osoite Laajasuontie 37, Helsinki.

Lisätietoa: https://vihreatsylit.fi/alppiruusupuisto/


Vinkki Pariisiin heinäkuussa matkaaville:

Versaillesissa "Kuninkaan keittiöpuutarhassa" (Potager du roi) järjestetään alkukesällä 3.5.-13.7.2019 maisemabiennaali Le goût du paysage eli "Maiseman maku". Jos kesälomamatkasi suuntautuu Pariisiin, voi tämä olla mielenkiintoinen kohde.


Mestari Kazuo Makioka luennoi japanilaisten puutarhojen restauroinnista Aalto-yliopistolla ma 28.5. klo 16-18.

Huippuluennon järjestivät yhteistyössä Puutarhataiteen seura ry ja Aalto-yliopisto.

Makioka

Kevätretki Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan Helsingissä 7.6.2018

Puutarhataiteen seuran kevätretki suuntautui to 7.6. klo 15- Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa tutustuimme vuosina 2014-2017 uudistettuihin osastoihin. Uutta evoluutiopuuta, jäkälä- ja sammalpuutarhaa sekä uudistettuja kivikkopuutarhaa ja aistien puutarhaa esittelivät maisema-arkkitehti Gretel Hemgård ja kasvitieteen yksikön johtaja Marko Hyvärinen.


Seminaari Suuntauksia ja tulkintoja itsenäisyyden ajan puutarhataiteessa ja maisema-arkkitehtuurissa (seminaariesite pdf-muodossa)

9.3.2018 klo 8:30-16:00, Helsingissä, Sähkötalon Aalto-auditoriossa.


Syyskokous ja luento persialaisesta puutarhataiteesta 30.11.2017

Puutarhataiteen seura ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestettiin torstaina 30.11.2017 klo 18.00 Rikhardinkadun kirjastolla, Helsingissä

Kokouksen jälkeen Gretel Hemgård luennoi persialaisesta puutarhataiteesta.


Puutarhataiteen seura järjesti opintomatkan Wieniin 24.-27. toukokuuta 2017

Matkakertomus jäsentiedotteessa 2/2017.


Kevätkokous ja luentotilaisuus 30.3.2017

Puutarhataiteen seura ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin torstaina 18.10.2017 klo 18.00 Vallilan kirjaston galleriatilassa (Viljo Kajava -sali), Päijänteentie 5, Helsinki

Kokouksen jälkeen FT Julia Donner esitteli taidehistorian alan väitöskirjaansa aiheesta Kasvitarhasta puutarhakotiin - Naiset kotipuutarhan tekijöinä Suomessa 1870-1930.


Unelma paremmasta maailmasta - Moderni puutarha ja maisema Suomessa 1900-1970

Syksyllä 2016 julkaistu kirja on Aalto yliopiston maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelman, Suomen maisema-arkkitehtiliiton sekä Puutarhataiteen seuran yhteishanke. Lisätietoa kirjasta julkaisut -sivulla. Kirjan voi ostaa Aalto-yliopiston verkkokaupasta.


Seuran syyskokous ja kirjaesittely 7.11.2016

Puutarhataiteen seura ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestettiin maanantaina 7.11.2016 klo 18.30 Café Piritassa Helsingin Tokoinrannassa.

Kokouksen jälkeen Unelma paremmasta maailmasta -kirjan toimituskuntaan kuuluva Meri Mannerla-Magnusson esitteli syksyllä julkaistua mielenkiintoista teosta.


Puutarhataiteen seuran syysretki Hämeenlinnaan ja Lepaalle

Hämeenlinnan ja Lepaan päiväretki toteutettiin raikkaana syyslauantaina 17.9. Noin kymmenen hengen ryhmä kulki Hämeenlinnan keskustan puistojen ja Linnanpuiston kautta Kaupunginpuisto Parkkiin, jossa jyrkkien polkujen ja portaiden kipuamiset palkittiin komeilla näkymillä Vanajavedelle. Kaupungin historiallisia puistoja on kunnostettu määrätietoisesti alkaen 2007 Toripuistosta ja Kirkkopuistosta. Rannassa sijaitsevat Laivarannanpuisto ja Ystävyydenpuisto on myös perusparannettu ja viimeisimmät kunnostuskohteet ovat olleet Sibeliuksenpuisto ja parhaillaan toteutuksessa oleva Itsenäisyydenpuisto. Maittavan lounaan saimme nauttia tunnelmallisessa Piparkakkutalossa, joka kaupunkilaisten ja vierailijoiden onneksi aikoinaan säästyi 1970-luvun purkuvimmalta. Matkalla Lepaalle pysähdyimme lyhyesti Aulangolla hämmästelemään mm. Seikkailupuisto HugoParkkia. Lepaalla saimme kattavan tietopaketin kartanon historiasta sekä nykytoiminnasta ja ihailimme puiston harvinaisuuksia, puuvanhuksia ja punaisena pullistelevia omenaviljelmiä.


Puistokävely Vantaan Håkansbölen kartanopuistoon tiistaina 31.5.2016

Puutarhataiteen seura teki toukokuun lopussa puistokävelyn Vantaan Ojangossa vuosina 2008-2010 kunnostettuun Håkansbölen kartanopuistoon. Kauniissa säässä puistokävelyä vetivät hortonomi Juha Kivimäki Vantaan kaupungin viheralueyksiköstä sekä suunnitteluun ja kunnostamiseen osallistuneet maisema-arkkitehdit Matti Liski ja Ismo Häkkinen. Kävelykierrokseen viihtyisässä kartanomiljöössä osallistui kaksikymmentä kiinnostunutta seuran jäsentä. Mielenkiintoisen ja historiallisen kierroksen jälkeen osa jäi vielä nauttimaan piknikistä lämpimässä kesäillassa ja ihailemaan auringonlaskun kuvioita kartanon juuri kunnostetulla julkisivulla ja kujannepuiden latvuksissa.

Lisätietoja Håkansbölen kartanopuistosta jäsentiedotteessa 1/2016.


Seuran syyskokous ja luentotilaisuus 30.11.2015

Puutarhataiteen seura ry:n sääntömääräinen syyskokous järjestettiin maanantaina 30.11.2015 klo 17.30 Helsingissä Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan Kasvimuseossa, Nylanderin sali (II kerros), Unioninkatu 44.

Kokouksen jälkeen ylipuutarhuri Pertti Pehkonen ja maisema-arkkitehti Gretel Hemgård kertoivat kasvitieteellisen puutarhan uudistamistyöstä 2009-2015, mm. systemaattisesta osastosta Evoluutiopuu, uudesta kivikkopuutarhasta, "Aistien puutarhasta", sammalpuutarhasta ja jäkäläpuutarhasta.


Iltapäivä Träskändan kartanon puistossa

Kesäkuun 11.2015 järjestettiin opastettu puistokävely Träskändan kartanon puistoon Espoossa. Träskändanpuiston kulttuuriympäristöinventointi laadittiin asemakaavatyön lähtöaineistoksi Espoon kaupungin Kaupunkisuunnittelukeskuksen tilauksesta vuonna 2014. Selvitystyöhön osallistuneet Gretel Hemgård ja Mona Schalin toimivat puistokävelyn oppaina.


Keväinen opintomatka Juutinrauman alueelle 2015

Puutarhataiteen seura järjesti opintomatkan Juutinrauman alueelle 14.-17.5.2015. Retkikuulumisia jäsentiedotteessa 2/2015 sivulta 2 alkaen.


Turun paikalliosaston retkiä toukokuussa 2015

Turun paikallisosasto järjesti toukokuussa kolme retkeä yhteisvoimin Dendrologian seuran ja Ruissalon ystävien kanssa. Seuran yhteyshenkilönä toimi Turun paikallisosaston sihteeri Marja-Leena Niitemaa. Tiistaina 12.5. tehtiin iltaretki Lietoon, lauantaina 23.5. koko päivän retki Askaisiin ja Nousiaisiin ja keskiviikkona 27.5. käytiin kevätkävelyllä Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa.


Seuran kevätkokous 2015

Puutarhataiteen seuran kevätkokous pidettiin torstaina 26.3.2015 klo 18.00 Pauligin huvilalla, Mechelininkatu 36, Helsinki. Kokouksen jälkeen valokuvaaja Aukusti Heinonen kertoi maisema-arkkitehtuurikohteiden ja puutarhojen valokuvauksesta pohjautuen valmisteilla olevan Unelma paremmasta maailmasta -kirjan ja näyttelyn maisemakohteiden kuvaukseen, josta lisää tietoa jäsentiedotteen 1/2015 sivulla 3.


Seuran syyskokous 2014

Puutarhataiteen seura ry:n syyskokous pidettiin tiistaina 18.11.2014 klo 17.30 Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laiturilla, Narinkka 2, Helsinki.

Helsingin Keskuspuisto täytti 100 vuotta vuonna 2014. Seuran syyskokouksen jälkeen ilta jatkui klo 18-20:00 Keskuspuiston historiaillan parissa, jonka seura järjesti yhteistyössä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa. Historiailta oli kaikille avoin luento- ja keskustelutilaisuus, ja se liittyi kaupunkisuunnitteluviraston järjestämään Keskuspuiston 100-vuotisjuhlanäyttelyyn.

Illan puhujina toimivat dosentti, kirjailija ja tutkija Eeva Ruoff ja arkkitehti Mikael Sundman.


Syysretki Saloon ja Halikkoon 2014

Puutarhataiteen seura teki 20.9. retken kahteen eteläsuomalaiseen historialliseen puutarhakohteeseen. Helsingistä linja-autolla tehdyn retken ohjelmaan sisältyi vierailu Halikon Joensuun eli Åminnen kartanon puistoon ja yksityisomistuksessa olevaan Kiskon Mommolaan ratsutilaan. Osa retkeläisistä saapui muualta Etelä-Suomesta omilla autokyydeillään. Retken asiantuntijaoppaina toimivat erikoistutkija Irma Lounatvuori ja maisema-arkkitehti Camilla Rosengren. Retken aikana nautittiin lounas Rikalanmäen krouvissa. Matkassa oli 35 retkeläistä.

Joensuun kartano valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen (RKY) sivustolla

Mommolan kartano valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen (RKY) sivustolla


Seuran kevätkokous 2014

Puutarhataiteen seuran kevätkokous pidettiin maanantaina 24.3.2014 klo 17.30 Pauligin huvilalla, Mechelininkatu 36, Helsinki. Kokouksen jälkeen maisema-arkkitehti Kaisa Solin kertoi Sibeliuksen ja Topeliuksen puistoista diplomityönsä pohjalta.


Seuran syyskokous 2013

Puutarhataiteen seuran syyskokous pidettiin 21.11.2013 klo 18 alkaen Helsingissä Olympiastadionin kahvion kabinetissa osoitteessa Paavo Nurmen tie 1. Kokouksen jälkeen maisema-arkkitehti Matti Liski kertoi syksyllä valmistuneesta Helsingin Eläintarhan alueen ympäristöhistoriallisesta selvityksestä.


PTS:n jäsenille tiedoksi FORUM för trädgårdshistorisk forskning -yhdistyksen järjestämä vuotuinen seminaari Göteborgissa 3-4.10.2013. Seminaarin teemana on Puutarha ja politiikka. Esitelmät ovat ruotsiksi ja englanniksi. Ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään 15.9.2013 osoitteeseen katarina.saltzman(a)conservation.gu.se. Seminaarin hinta on 250/350/600 kruunua (ensimmäinen pv/toinen pv/ molemmat ja maksuihin sisältyvät kahvi, lounas ja toisen päivän retken kuljetus). Tarkemmat tiedot FORUMin ESITTEESSÄ!


Kesäinen retki Helsingin Vallilan siirtolapuutarhan ja siirtolapuutarhamuseoon ti 11.6.2013

Peter Hiltunen Vallilan siirtolapuutarhasta esitteli siirtolapuutarhan Puutarhataiteen seuran jäsenille. Samalla tutustuttiin myös Vallilan siirtolapuutarhamuseoon, joka on alkuperäinen mökki 1930-luvulta ja jolla on museostatus. Museomökin puutarha on mukaelma Elisabeth Kochin alkuperäisistä puutarhasuunnitelmista.

Siirtolapuutarhan kartta!

Vallilan siirtolapuutarha on yksi Helsingin vanhimmista ja suunnitteluhistorialtaan mielenkiintoisimmista siirtolapuutarha-alueista. Siirtolapuutarha on alun perin suunniteltu ja toteutettu 1930-luvulla ja se on aikakautensa suunnitteluihanteiden tyylipuhdas edustaja. Siirtolapuutarhan suunnittelusta vastasivat alun perin aikakautensa arvostetut ammattilaiset. Asemapiirroksen sekä tyyppimökin suunnitelmat laati asemakaava-arkkitehti Birger Brunila. Yleisten alueiden istutukset ja kasvillisuuden sommitteluperiaatteet suunnitteli puutarha-arkkitehti Elisabeth Koch.


Opastettu retki Helsingin Tähtitorninvuorelle 6.6.2013

Retken oppaina toimivat maisema-arkkitehti Gretel Hemgård, professori Maunu Häyrynen ja kasvillisuusasiantuntija Satu Tegel.

Retki aloitettiin Tähtitorninvuoren näköalapaikan huipulta, Haaksirikkoiset -veistoksen luota.

Tähtitorninvuoresta ja kuusamista laajemmin jäsentiedotteessa 1/2013.


Seuran kevätkokous 2013

Puutarhataiteen seuran kevätkokous pidettiin keskiviikkona 3.4.2013 Meilahden huvilalla (Villa Ljunganmo), Heikinniementie 2, Helsinki.

Kokouksen jälkeen maisema-arkkitehti Gretel Hemgård kertoi Meilahden huvila-alueesta.


Seuran syyskokous 2012

Syyskokous pidettiin 19.11.2012 Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki).

Kokouksen jälkeen Anne Rihtniemi-Rauh kertoi Hämeenlinnan kaupunginpuiston hoitosuunnitelmasta.

syyskokouskutsu PDF-tiedostona

Tämän linkin takaa löytyy Kaupunginpuiston hoitosuunnitelma (luonnos), (pdf, 3Mt)


Vallilan siirtolapuutarha

Puutarhataiteen seura järjesti opastetun tutustumiskäynnin Vallilan siirtolapuutarhaan ja siirtolapuutarhan alkuvaiheista kertovaan valokuvanäyttelyyn.

Ajankohta: 3.10.2012 (tapaaminen pääportilla, siirtolapuutarhan eteläreunalla): Kartta!

Vallilan siirtolapuutarha on yksi Helsingin vanhimmista ja suunnitteluhistorialtaan mielenkiintoisimmista siirtolapuutarha-alueista. Siirtolapuutarha on alun perin suunniteltu ja toteutettu 1930-luvulla ja se on aikakautensa suunnitteluihanteiden tyylipuhdas edustaja. Siirtolapuutarhan suunnittelusta vastasivat alun perin aikakautensa arvostetut ammattilaiset. Asemapiirroksen sekä tyyppimökin suunnitelmat laati asemakaava-arkkitehti Birger Brunila. Yleisten alueiden istutukset ja kasvillisuuden sommitteluperiaatteet suunnitteli puutarha-arkkitehti Elisabeth Koch.

Vallilan siirtolapuutarhayhdistys ry on 80-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi koonnut valokuvanäyttelyn Vallilan siirtolapuutarha 1930-luvulla. Näyttelyn perustana olevat valokuvat ja asiakirjat ovat peräisin Helsingin kaupunginmuseosta, Helsingin kaupunginarkistosta ja Vallilan siirtolapuutarhayhdistys ry:n arkistosta.


Seuran kevätkokous 2012

Seuran kevätkokous pidettiin 19.3.2012 Helsingin kaupungin Talvipuutarhassa! Lue Talvipuutarhasta JÄSENTIEDOTTEESTA 1/2012!

Yli satavuotiaan Talvipuutarhan peruskorjaus on valmistunut ja ovet on avattu yleisölle helmikuussa. Kokouksen jälkeen Puutarhataiteen seuran jäsenillä oli tilaisuus tutustua Talvipuutarhaan, jonka korjausta esittelivät arkkitehti Jaakko Haapanen ja projektipäällikkö Päivi Islander Helsingin kaupungilta. Talvipuutarha sijaitsee Töölönlahden pohjoispuolella osoitteessa Hammarskjöldintie 1, Helsinki.

Talvipuutarhan esite 2012
Talvipuutarhan esite 2012


Seuran syyskokous 2011

Puutarhataiteen seuran syyskokous pidettiin 14.11.2011 Helsingissä. Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6.

Kokouksen jälkeen FM Essi Lindberg Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen Katu- ja viheralueiden osastolta puhui Turun historiallisten puistojen arvottamisprojektista. Esitelmä sisälsi Turun arvottamismallin ja -prosessin esittelyn sekä esimerkkejä arvottamiskriteeristön soveltamisesta käytännössä muutaman turkulaisen esimerkkikohteen kautta. Turun vanhimmat puistot -esite


Seuran kevätkokous 28.3.2011 Rakennustaiteen museolla.

Kokouksen jälkeen maisema-arkkitehti Jouni Heinänen piti yleisölle avoimen luennon Helsingin kolmiopuistoista, joista hän on kirjoittanut palkitun diplomityönsä Kantakaupungin nivelet. Kolmiopuistot ja jäännösaukiot Helsingin ruutukaavaverkkojen saumakohdissa. ( Helsingin kaupungin rakennusviraston julkaisut 2009:12 / Katu- ja puisto-osasto).


Seuran syyskokous 2010

maanantaina 22.11.2010 klo 18.00 Annalassa, Hämeentie 154, 00560 Helsinki

Kokouksen jälkeen oli Kaisa Kalliovuon esitys puutarhamatkailusta sekä tunnelmia viime syksyn Japanin opintomatkalta Anna Maija Ala-Härkösen matkakuvien parissa.

syyskokouskutsu PDF-tiedostona


Euroopan rakennusperintöpäivä 11.9.

Puutarhataiteen seura järjesti Euroopan rakennusperintöpäivänä 11.9.2010 puutarhakävelyn maisema-arkkitehti Maj-Lis Rosenbröijerin suunnittelemiin kohteisiin. Muun muassa Lenininpuisto ja Malmin hautausmaa muodostavat kuvan Rosenbröijerin suunnittelusta ja herättävät kysymyksiä alueiden tulevaisuudesta muutospaineiden alla. Aloitimme puutarhakävelyn Maila Talvion puistosta (Seurasaarentie, Meilahti). Liikuimme julkisilla välineillä kohteiden välillä. Päätimme puutarhakävelyn Malmin hautausmaan vierailuun. Lista vierailluista kohteista aikatauluineen pdf-tiedostossa. Lisätiedot: Reeta Pellinen, reeta.pellinen(a)gmail.com.

Maila Talvion puisto, Seurasaarentie, Meilahti, Helsinki


Näytä suurempi kartta

Lenininpuisto, Sturenkatu 4, Helsinki


Näytä suurempi kartta

Malmin hautausmaa, Pihlajamäentie 39, Helsinki


Näytä suurempi kartta

Dendrologian Seuran 2010 toimittama Malmin hautausmaan puisto-opas

Malmin hautausmaan puisto-opas

Lue PUUTARHAMATKAILU-sivulta DEVEPARK-hankkeesta!


Seuran kotimaan ekskursio 2010 tehtiin 19.8. Tampereelle

Lue lisää EKSKURSIOT-sivulta! Juttu tulossa seuraavaan jäsentiedotteeseen!


1.6.2010: Puutarhataiteen ja arkkitehtuurin puut -seminaari Helsingissä: Puun muodon hallintaa


Seuran kevätkokous 31.3.2010 Rakennustaiteen museolla.

Kokouksen jälkeen Hanna Sorsa kertoi työskentelystään Rakennustaiteen museon Maj-Lis Rosenbröijerin piirustusarkiston parissa.

Katso video Maj-Lis Rosenbröijeristä YLEn Elävästä arkistosta:

"Trädgårdsarkitekt Maj-Lis Rosenbröijer, 26.06.1996
Aagot Jung besöker den världsberömda finlandssvenska trädgårdsarkitekten Maj-Lis Rosenbröjier på hennes gård i Tenala. Maj-Lis Rosenbröjier var en av Finlands mest kända trädgårdsarkitekter. Hon har vunnit flera priser för sina utställningar och ligger bland annat bakom Talluddens trädgård. Rosenbröijer grundade sitt eget företag på 50-talet och har sedan dess skapat otaliga trädgårdar och parker. Ännu på äldre dar var hon aktiv som trädgårdsarkitekt. Som 77-åring planerade hon bland annat trädgårdar för Nokia. Hon berättar i programmet om ett livslångt intresse för trädgårdar och om sitt älsklingsprojekt, gården i Tenala, som fungerar som både inspiration och ett ställe att testa nya idéer."

 

 

päivitetty 13.5.2022